Volontärverksamhet

Foto: Torbjörg Hagström

Har du lite tid över

Som medlem i vänförening har du många förmåner. Kanske tänker du på Vårbladet du just nu håller i din hand, eller på föredrag, visningar och utflykter du kan delta i, eller förmånen att få besöka Edvard Andersons växthus hela året runt och Victoriahuset på sommaren?

Men vänner ställer också upp för varandra. Finns det i vår stora krets medlemmar med lite tid över, och lust, att några timmar finnas till hands som värd/värdinna i Edvard Andersons växthus? Under ett pass på några timmar vandrar du runt i växthuset iklädd vännernas förkläde, pratar med besökare (och kanske med blommorna?), lugnar barn med spring i benen, svarar på enkla frågor var de olika avdelningarna är, hur man blir medlem i vänföreningen mm. Du behöver absolut inte vara någon expert på växter.

Under sommaren hjälper vänförening till i kassan i Victoriahuset någon timme under lördag eller söndag. Du bestämmer själv vilken dag och tid som passar dig att sitta i kassan och välkomna besökare från när och fjärran – så roliga möten! Det är en tacksam uppgift att ställa upp som volontär. Du hjälper Bergianska trädgården samtidigt som du kan njuta av trädgården och får träffa många växt- och trädgårdsintresserade besökare.

Vi behöver utöka vår lilla skara volontärer, som i många år ställt upp, och hjälpt trädgården. Vår hjälp är alltid mycket uppskattad, som tack bjuder trädgården på kaffe och kaka efter fullgjort pass! Föreningen bjuder dessutom på en liten volontärfest varje år om inte olika virus är i farten förstås.

Ring mig, om du har frågor och vill veta mera, eller skriv till mig och anmäl dig.

Åsa Taube, styrelsemedlem i föreningen – 070 554 23 68 asa@bergianskavanner.se

Foto: Willi Reichhold