Frögruppen

Bergianska Trädgårdens Vänners frölista för  2024

Även vi med mer lättskötta villaträdgårdar och balkonger vill odla, för det är ju så roligt, gott och lätt (och billigt!) att producera egen mat. Och blommor vill vi också ha. Många i vår lista är ettåringar som fröar av sig och lever vidare, ofta utan vår hjälp. Men vi har också frön till fina fleråriga växter. Många av våra växter ger dessutom mat till pollinerande insekter.

Frölistan med beställningssedeln  skickas ut med Vinterbladet .

Senast den 29 december vill vi ha den ifyllda beställningslistan i mail till fro@bergianskavanner.se   eller som pappersbrev till:
Annika Brickman, Hornsgatan 58, 118 21 Stockholm.

Gör så här om du vill skicka in beställningen med mail:
Ladda ner beställningssidan till din dator, fyll i , spara och bifoga den till ett mail som du skickar till fro@bergianskavanner.se .

Betala till Vänföreningens plusgiro 206 01-1 eller

Swisha till 123 232 65 85.

Glöm inte att skriva “Frölistan 24”


Frögruppen

Vår målsättning är att erbjuda medlemmarna ett urval av den enorma mängd av intressanta fröer som finns tillgänglig genom svenska och europeiska fröfirmor. Vi vill också uppmuntra det hortikulturella intresset bland medlemmarna. Genom att göra en stor beställning hos några utvalda firmor kan man dela på de höga transport- och postförskottskostnaderna. Allt arbete med urval beställning, packning och utskick sker på frivillig väg.

Frögruppen består av Annika Brickman (ansvarig) och Gertrud Nerpin.