Frögruppen

Bergianska Trädgårdens Vänners frölista för  2023

Vi fortsätter att erbjuda goda, lättodlade och gärna nya eller hittills mindre vanliga grönsaker. Så många perenna grönsaker blev det inte i år, men glöm inte att skaka ner frön från sommarens nu vissnade persilja så är den delen av kryddlandet på god väg mot flerårighet.

Ett frodigt grönsaksland kan verkligen vara ett smycke i trädgården, men vi har ju också rena prydnadsväxter. Många av dem är också ettåriga, som krasse- och ringblommor, luktärter och tagetes. Men de fröar vanligen av sig redan första året och lever vidare på det sättet, ofta utan vår hjälp. Ett par fina perenner har vi emellertid också. Flera av blommorna  är också ätliga och kan med fördel användas till att t.ex. strö på salladen eller dekorera efterrätter och tårtor.  Många av växterna i listan bidrar dessutom med mat till pollinerande insekter. Fylligare odlingsbeskrivningar m.m. kommer på Vänföreningens hemsida från mitten av december.

Våren verkar komma allt tidigare, så vi försöker leverera fröerna snabbare än förr, senast i mars.

Frölistan med beställningssedeln  skickas ut med Vinterbladet .

Senast den 30 december vill vi ha den ifyllda beställningslistan i mail till fro@bergianskavanner.se   eller som pappersbrev till:
Annika Brickman, Hornsgatan 58, 118 21 Stockholm.

Gör så här om du vill skicka in beställningen med mail:
Ladda ner beställningssidan till din dator, fyll i , spara och bifoga den till ett mail som du skickar till fro@bergianskavanner.se .


Frögruppen

Vår målsättning är att erbjuda medlemmarna ett urval av den enorma mängd av intressanta fröer som finns tillgänglig genom svenska och europeiska fröfirmor. Vi vill också uppmuntra det hortikulturella intresset bland medlemmarna. Genom att göra en stor beställning hos några utvalda firmor kan man dela på de höga transport- och postförskottskostnaderna. Allt arbete med urval beställning, packning och utskick sker på frivillig väg.

Frögruppen består av Annika Brickman (ansvarig) och Gertrud Nerpin.