Att så ett frö – en visning i Bergianska trädgården

En vacker och pedagogisk sensommarkväll med frön som tema, så var vi många nyfikna deltagare som hade samlats för att lära oss mer om frön. Vi hälsades välkomna av Lars Gunnar botanist och Erika trädgårdsmästare båda med ansvar för den Systematiska avdelnings växter. De berättade om varför man samlar frön i Bergianska och varför det inte är tillåtet för andra att samla där.

Vi fick titta närmare på några olika frukter och frön som de mycket estetiskt och pedagogiskt hade dukat upp på ett bord ute i trädgården. Man kan verkligen konstatera att det är sinnrikt inrättat i naturen och väldigt vackert att studera dessa frukter och frön.

Som avslutning på kvällen så visade Erika hur man viker en traditionell fröpåse. En vacker fröpåse som man gärna skulle vika till sina insamlade frön men jag konstaterar att det kräver lite övning för att man skall lära sig detta.

Tack till Lars Gunnar och Erika som lyckades så ett frö hos oss deltagare, för det visade sig att flera önskade sig en fortsättning på detta spännande tema.

/Ann Franzén