Jens Heimdahl föredrag 25 oktober

Foto: Anna Fält

Vilken höst vi har i år, kvällen är ljummen fast det är i slutet av oktober. Vänner kommer vandrande uppför backen i denna milda höstkväll för att lyssna på Jens Heimdahls föredrag, allmogens odlingar 1400 – 1700 tal i Naturens Hus. I rabatterna runt gårdsplanen blommar fortfarande oktoberaster och dahlior. Det börjar bli trångt i hallen. Vi har räknat med 21 personer men 42 personer kommer. Snabbt kommer fler stolar på plats. Vit duk och blommor på bordet. Kvällens bagare är Birgitta, Eva och Gertrud. Jens håller ett intressant och väl illustrerat föredrag för ett fullsatt Naturens Hus. Föredraget handlar om hur den vanliga bondebefolkningens trädgårdar såg ut under 1400 – 1700 talet. Anlade kustbornas fiskare trädgårdar och fanns det möjligen ett samiskt trädgårdsbruk? Publiken var engagerad och ställde många frågor till Jens under och efter föredraget.

Trots att mer än dubbelt så många som kom mot vad vi hade räknat med så fungerade allt perfekt. Alla hjälptes åt, Birgitta kokade kaffe och Annat tog betalt och vi andra tog tag i allt annat som behövde göras.
Flera av medlemmarna kom efter föredraget och tackade för bra och trevligt ordnad träff, intressant föredrag och himmelskt goda bakverk. Vi får inte underskatta det hembakade brödet. Föreningsliv när det är som bäst!

/Eva Rönnblom